Jak zvýšit produktivitu – jídlo

Jak zvýšit produktivitu, nebo snížit únavu řeší asi skoro každý. Jednou z pomocných variant je taky upravení jídelníčku, návyků stravování.


Není to o žádných dietách, teda, podle mě… Pokud je člověk zdravý, žádná dieta nebo jakýkoliv extrém není moc dobrý. Nejdůležitější je nepřiklánět se k žádnému extrému a jíst pestře, úplně všechno co chcete. Nijak přehnaně se neomezovat, ale mít nad vším kontrolu, kontrolu nad množstvím, kontrolu nad prokládání jídlem co má hodnotu a hýbat se 🙂

Také mě napadá jestli někdo máte zkušenosti třeba s Manou ? Upřímně, moc těmhle věcem nedůvěřuju, ale zajímalo by mě jak se pak člověk cítí.

A tady už je pár klasických věcí, zabírá. Jestli máte nějaký další tip, sem s ním! 🙂 Občas jsem se viděla v pravém sloupci, ale tak to být nesmí! 😀

CO ANO

CO NE

Jíst menší dávky a častěji. 

Pokud jíte více a méně, nemáte pak pocit hladu, který by vás ovlivňoval ve výběru jídla, nebo nákupu nějaké rychlovky.

Nesnídat a dát si velký oběd.

Protože už budete opravdu hladový, určitě budete mít chuť spíše na řízek s bramborovým salátem, než kuře se zeleninovým salátem


Pít čaje, domácí limonády, freshe

Pít víc limonády

Čaje nemusí být nudný jako vždy, stačí vychladit zelený, černý (nebo jakýkoliv) čaj s citrónem s trochou medu nebo sirupu / cukru a vychladit

Stejně tak je víborná limonáda z citrónové trávy, máty, jakéhokoliv ovoce / zeleniny

+ Na imunitu víborně funguje ženšenoví čaj

Limonáda vám prostě nic moc nedá.


Mít doma vždycky ovoce nebo zeleninu na zobání

Už máme hroznové víno bez pecek, mrkev nakrájená s řapíkatým celerem, nakrájeným na malé proužky, opečená nakrájená batáta na malé půlměsíčky v troubě (je to vážně za chvilku) …

Mít doma vždycky brambůrky nebo křupky


Udělat si něčím malým jednou za den třeba chuťovou radost

Odříkat si to, co máme nejraději a držet to co nejdýl, nedat si ani kousek, ani loka 🙂

Tak proč si nedat třeba dortík v cukrárně, sladkou tyčinku… Pokud se člověk hýbe, určitě to nikoho nezabije 🙂

Ono to dost možná dopadne tak, že skončíte s velkým kelímkem zmrzliny u televize a totálně se vám rozjede to, o co jste tak usilovali.


Jíst jídla, které aspoň částečně mají nějakou kladnou hodnotu pro vás 🙂

Prostě o jídle trochu přemýšlet s předstihem.

Zapojit víc zeleniny, luštěnin, ryb, bylinek a nezabít to 🙂

Neřešit… A k obědu mít každý den rychlovky k zasycení


Pondělí – pizza, úterý – smažák, středa – gyros, čtvrtek – hamburger, pátek -svíčková..


Pít vodu

Nepít vůbec obyčejnou vodu


Vařit si (připravovat si) jídla doma

Uvařit jídlo jde opravdu za chvilku, levněji, ale hlavně zdravěji, než v restauraci.

Doma používat jen mikrovlnku a chodit do restaurací



Nakupovat spíš méně a na delší čas

Myslela jsem si nejdřív, že je výhodnější nakoupit každý den, ale navíc ušetříte cca 2 hodiny týdně 🙂

Nakupovat každý den


Psát si jídelníček na týden

To pak přímo zapadá k tomu nakupování na týden – jinak to zas není úplně výhodné

Vymýšlet jídla za pochodu


Jíst více ryb

Jíst více jatečního masa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *